MED

 
8 september 2022
 
I början av juni gick jag i demonstrationståget och ropade mitt svar tillsammans med andra på frågan ”Vad ska vi göra?” -Rädda klimatet! "När?" "Nu!" En ung man kom jämsides med mig och jag tittade på hans skylt som han målat själv. ”Vilken fin skylt du gjort!”, sa jag. ”Får jag ta ett kort med dig och din skylt?” Den unga mannen, poserade leende med sin skylt och jag tog kort. Jag blev rörd inombords. För människans vilja och längtan att vara god/göra skillnad och att få bli sedd i det, som i ett kort. Men det som berörde mig ännu mer var orden han skrivit bredvid sin målade jord – ”I ´m with her”
I am with you! Det är nog vad vi alla längtar efter. Att någon stannar hos oss, tror oss om gott och vill oss väl. Håller vår hand. Oavsett. I den trofasta och närvarande kärleken finns början på läkning. För dig och mig och allt skapat. Det är också så Gud beskrivs i bibeln -"Gud med oss" Det är det som är grejen med Jesus och hans liv på jorden. Att visa oss kärlekens väg som leder till liv. Omsorgens väg som leder till liv. Att vara MED människan i allt hon går igenom, speciellt när hon drabbas av sjukdom, fattigdom, utanförskap. Men också vara MED allt skapat som Gud bett oss att älska och värna och leva i balans MED.
På söndag i kyrkorna är temat "Medmänniskan" Timingen på det temat på självaste valdagen - ja, den kan bara Gud få till. För det är det som valet handlar om i år, bortom partipolitisk färg; Om vi tror på ett medmänskligt samhälle och en medmänsklig värld eller inte. Och om vi är MED våra medvarelser eller inte. MED jorden eller inte.
 
Hoppas du håller MED och låter det påverka ditt val på söndag!
 
Här är några axplock från de bibelord som kommer läsas i söndagens gudstjänst den 11 september 2022:
"Det kommer aldrig att saknas fattiga i landet. Därför ger jag din denna befallning: Öppna handen för din broder, för den fattiga och nödlidande i ditt land."
"Stå inte i skuld till någon, utom i er kärlek till varandra. Ty den som älskar sin medmänniska har uppfyllt lagen."
"Kärleken vållar inte din nästa något ont. Kärleken är alltså lagen i dess fullhet"
 
Visa fler inlägg