Ge ändå

Jag gick ut från Lidl och gav kvinnan, som brukar sitta utanför, lite mat jag som jag handlat till henne och en slant. När jag vände mig om för att gå hörde jag någon annan säga högt bakom min rygg "Men så schysst. Så där kan jag ju göra" Jag vred huvudet och tittade båkåt och såg in i en äldre dams ansikte som upprepade "Va schysst med lite mat" Och jag svarade "Ja, det är viktigt att va schysst" Vi log mot varandra.
 
Det är viktigt att öva schyssthet och generositet. Det tror jag på. Det gör en själv gott också. Nyttigt att ta sig ur sin egen egoism. Öppnar hjärtat liksom. När jag ser människan och ger något av mig själv låter jag mig samtidigt snudda vid sanningen om allas våra liv "att hen kunde varit jag" Det är något ömsesidigt som sker. 
 
Regeringen vill införa ett nationellt tiggeriförbud. På det svarar jag med att fortsätta ge ändå!
 
Tänker att det är så vi kan gå emot något som vi tycker är fel. Gör´t ändå. Låt godhet flöda ändå!
 
 
Utanför Hemköp sitter en annan kvinna och "tigger" som det kallas. Hon har ett väderbitet ansikte och händer likaså. Hon ser väldigt snäll ut. Jag köper ofta något i matväg till henne och ibland ger jag en slant. Men alltid utväxlar vi ett hej, ett leende. Ibland när hon varit hemma i sitt hemland har hon med sig en träslev eller liknande som hon ger mig. Den är perfekt att röra med när jag lagar mat eller ska baka. Om jag passerar på håll så har hon ofta upptäckt mig och vi vinkar åt varandra. Det gör mig glad. I den stora staden får jag höra till henne bland andra. Och hon till mig. Hon säger ofta något fint om min "familia" Jag tror hon vill säga att; må allt vara bra med din familj, typ. Jag tar emot hennes bön för min familj som en gåva.
 
"Ge så ska du få" Luk 6:38
"Dela ditt bröd med den hungrige" Jesaja 58:7
"Ge hemlösa stackare husrum" Jesaja 58:7

Är bara ett litet axplock från Bibeln. Men det är det som Gud vill med våra liv. Att vi outtröttligt övar godhet.
 
Endast i "schysst" - hetens spår sker läkningen av oss som människor och samhälle "Då bryter gryningsljuset fram för dig, och dina sår skall genast läkas" Jesaja 58:8
 
"Om du räcker ditt bröd åt den hungrige och mättar den som lider nöd, då skall ljus bryta fram för dig i mörkret, din natt bli strålande ljus" Jesaja 58:10
 
Amen på det
Visa fler inlägg