Bring me a higher love

 
 

Corona viruset är inte nice men det finns ett annat ”virus” som behöver spridas. Viruset heter Kärlek. Caritas på latin. Jag ber om en Caritasinfluensa!

Jag tänker mig jorden som en kär vän eller nära anhörig. Som en syster, en bror, mamma… Hen är svårt sjuk, utmattad så till den grad att hens liv står på spel. Länge har Jorden ropat på hjälp men nu har hen tystnat. Nu talar hens kropp istället. Den har feber, svettningar, frossa och skakningar, värk, torr i munnen av stress, hjärnan drabbas av blödningar… Övergivenheten och självupptagenheten från hennes omgivning har gjort Jorden svårt sjuk. Precis som den gör med en övergiven människa.

Varje människa som smakat på utmattning vet att början på läkning är att någon tror en om gott. Att någon tar ens hand, sitter ner, är beredd att ge av sin tid, sitt lyssnande, sin närvaro och omsorg. Någon som väljer bort egna ambitioner för att se till att du sakta kan resa dig igen. Någon som helt enkelt vill älska dig. Någon som kan tänka sig att, för din skull, ändra på något i sitt liv för att du ska börja känna hopp.

Någon som vill älska dig, handfast och konkret, även om det inte syns i sociala medier eller får offentliga applåder. Många av oss följer influensers som är fullt upptagna med att leva upp till en livssituation, som kräver mycket pengar och tid, för en stil och profil, som vi alla egentligen vet inte håller. Som lämnar Jorden i sticket. Med det sagt, så är inte den intressanta frågan att förändra dem utan att vi förändrar oss själva. Att vi rätar på ryggen och förstår att vi alla är influensers med kallelsen att älska. Och vi är många. Vi kan förändra. Vi kan vara som en liten klutt surdeg som syrar ner hela brödet. En bild jag lånar av Jesus när han talar om hur Guds rike sprids.

Vi behöver en kärlekspandemi. Pandemi betyder ”Hela folket”. Vi behöver hela, hela jorden. För alla ska med! Och denna influensa kan börja med dig och mig och faktiskt i slutändan ”smitta” ner alla på vår jord. Som en pandemi. Det är hoppfullt!

Ett virus smittar som bäst när vi möts, söker upp varandra, håller hand, kramar och så vidare. Den får starkast effekt i vi´et. Men vi kan alla förändra något litet i våra liv. Något som vi förstått ”tröstar” och ger ”hopp” till syster jord och dess invånare. Och den lilla förändringen i våra liv smittar till slut ner hela oss om vi låter det ske. Läskigt kanske. Eftersom girighet och självupptagenhet sakta äts upp av caritasviruset. Men ”det är ingen fara” som mitt två åriga barnbarn brukar säga, när jag blir rädd, om vi leker där det är mörkt. För det handlar om kärlek! Caritasvirusets ärende är att få hela dig att känna ”Du är älskad och din djupaste kallelse är att älska” Att vi är en del i ”a higher love!” Bring it!

”Think about it, there must be higher love.
Down in the heart or hidden in the stars above
Without it, life is wasted time
Look inside your heart, I'll look inside mine

Things look so bad everywhere
In this whole world, what is fair?
We walk blind and we try to see
Falling behind in what could be

Bring me a higher love
Bring me a higher love (oh oh)
Bring me a higher love
Where's that higher love I keep thinking off?

Worlds are turning and we're just hanging on
Facing our fear and standing out there alone
A yearning, and it's real to me
There must be someone who's feeling for me

Things look so bad everywhere
In this whole world, what is fair?
We walk blind and we try to see
Falling behind in what could be

Bring me a higher love!”

 Steve Winwood

 

 

Visa fler inlägg